TOIMINTA

Tällä hetkellä ajankohtaista on VALOO HELSINKI vol.II 22.8.2020

VALOO HELSINKI 27.6. - kuvia ja tunnelmia

Helsingissä oli meitä valonkesäläisiä paikalla parhaimmillaan noin 350 (poliisin arvio). Päivä oli todella helteinen, mutta se ei menoa haitannut. Ohjelmassa oli puheenvuoroja, musiikkiesityksiä, äänimeditaatio, tanssimeditaatio ja ihmiset olivat täysillä mukana. Satunnaisille ohikulkijoille jaeltiin flyreitä ja selitettiin mistä oli kyse.

Helsinkiläisten lisäksi kansalaistorilla oli mm. Valon Kesä -bussikuljetuksella Tampereelta ja Hämeenlinnasta tulleita ihmisiä ja lisäksi oli porukkaa Turusta ja Helsingin lähikunnista.

Tilaisuuden lopuksi siirryimme Eduskuntatalon portaille laulamaan Finlandiaa, poliisien valvoessa vieressä. Poliisien ei missään vaiheessa tarvinnut puuttua toimintaamme. Sen sijaan kansalaistorilla osittain kanssamme limittäin esiintynyt seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vaativa mielenosoitus keräsi hieman enemmän virkavallan huomiota.

Valon Kesä - toiminnan perusteet

Näet tällä sivulla, ja ValonKesä -facebook-ryhmässä ensimmäisenä kaksi tekstiä...

Me valitsemme tulevaisuutemme:

Se kertoo, että meissä ihmisissä on voima vaikuttaa siihen, millainen maailma on ja mihin suuntaan se kehittyy. Se kertoo, että painotumme vaikuttamiseen. Emme vallankumousten tai protestien kautta, vaan tuomalla aktiivisesti rakkauteen, valoon, terveyteen, vapauteen perustuvan arvomaailman esille. Vaikka tällaisen vaikuttamisen pohjana on se energia mitä yhdessä luomme, muutos edellyttää liikkeelle lähtemistä!

Valon Kesä 2020:

Se kertoo, että suuntaamme voimamme ja unelmamme ja toimintamme keskitetysti tähän kesään, joka juuri nyt on meneillään. Tässä poikkeamme muista henkevistä, rakkaudellisista, valoisista ryhmistä. Edustamme samoja arvoja, mutta suuntaamme huomion tässä hetkessä vallitsevaan muutoksen tarpeeseen. Eroamme myös siinä, että tarkoituksemme on KOOTA YHTEEN kaikkien näiden ryhmien ihmiset ja kaiken sen voiman ja valon jota näissä tuhansissa ihmisissä on!

Valon Kesä 2020 muuttui kansainväliseksi ilmiöksi, kun Espanjassa asuva ja toimiva yhteistyökumppanimme Henna Maria julkisti Summer of Light -tietoisuusliikkeen ja samalla sen todellisena lähtölaukauksena toimivan päivän Suomessa.

summeroflight.com

VALON KESÄ -T-paita
(klikkaa kuvaa suurentaaksesi)

Tämä ekologiselle puuvilalle painettu T-paita on oiva tapa levittää Valon Kesän sanomaa kaikkialla missä liikut! Ostaessasi paidan tuet samalla Valon Kesää, sillä pieni pala paidan hinnasta menee toimintamme kuluihin.

Meitä on pieni aktiivinen ydinryhmä, joka työskentelee tiukasti projektin eteen - ilman palkkaa, ilman minkäänlaista rahoitusta. Valon Kesä on siis täysin vapaaehtoistoimintaa!

Paidan hinta on 28 e (kysy tarjousta, jos tilaat useamman!) - tilaukset osoitteeseen tuula.lepisto(at)hotmail.fi. Ensimmäinen paitaerä on parhaiten saatavilla Helsingissä 27.6. kun osallistut VALOO TAMPEREin.

---------------------------------------------------------------

Periaatteita, joita puolustamme

Katso myös Valon Kesä -fb-ryhmässä tehdyn gallupin tulokset!

 • rakkaudellinen, avoin, rehellinen yhteiskunta
 • yhteisöllisyys
 • yksilön voimaantumista tukeva kulttuuri- ja koulutustoiminta
 • avoin, objektiivinen media
 • sanan-, ilmaisun- ja uskonnonvapauden säilyttäminen
 • oikeus päättää omasta kehostaan ja omasta terveydenhoidostaan
 • oikeus läheisyyteen ja kosketukseen ihmisten välillä
 • lasten suojeleminen väkivallalta ja seksuaaliselta hyväksikäytöltä
 • puhdas, luonnonmukaisesti tuotettu ruoka
 • luonnon suojeleminen ja arvostaminen (mukaanlukien eläinten oikeudet)
 • perinteiset hoitomuodot ja lääkkeet
 • kemiallisten myrkkyjen vähentäminen (elintarvikkeet, lääkkeet, ilma)
 • perinteisen suomalaisen viisauden suojeleminen ja ottaminen käyttöön
 • täydentävien hoitomuotojen hyväksyminen julkisesti
 • oikeus yksityisyyteen - ei teknologista seurantaa
 • teknologiapainotteisesta luontopainotteiseen maailmaan
 • luonnonmukaiset, kestävät elämäntavat ja kulttuuri
 • kulutuskeskeisyydestä henkisiin arvoihin

Valon Kesä 2020 = kesä-syyskuu 2020. Jos haluat olla tässä energiassa valon, vapauden, terveyden, rakkauden ja harmonian viestintuojana, olet siinä tänä kesänä. Valon kesä 2021 tai 2027 on tulevaisuus, jonka luomme NYT. Keskitymme tänä kesänä sellaiseen toimintaan ja sellaiseen keskusteluun joka tähtää meissä olevan voiman esiintuomiseen juuri tänään, tässä ja nyt. Monissa ryhmissä (netissä ja muualla) on kymmeniä vuosia rakennettu pohjaa, viritytty, puhdistettu, parannettu, luotu harmoniaa ryhmien sisällä - nyt on aika räjäyttää kaikki tämä valon, rakkauden ja harmonian energia koko Suomen ja koko maailman tajuntaan.

---------------------------------------------------------------

Mitä SINÄ voit nyt tehdä?

Kuvittele, että sinulle on annettu suuri kultainen avain, joka avaa portin kultaiseen rauhan ja harmonian aikakauteen. Mutta se kultainen avain on niin suuri ja ihmeellinen, että sen kääntämiseen tarvitaan 1000 ihmistä. Mitä silloin voi tehdä?

1. Vaikein haaste on kerätä ne 1000 ihmistä, jotka haluavat kääntää sitä avainta kanssasi, eikö niin? Ja tiedätkö mitä? Tämä vaikein haaste on jo saavutettu ja ylitetty - Valon Kesän facebook-ryhmässä on jo melkein 6000 jäsentä! Mahtavaa!

2. Seuraava askel on sopia, koska ja missä sitä avainta käännetään. Sekin askel on jo otettu

3. Seuraava vaihe on helpoin; tulet sinne missä avain on, kääntämään sitä. Ja mitä enemmän avaimen kääntäjiä on, sitä kevyempää, helpompaa ja iloisempaa tämän huikean tulevaisuuden portin avaaminen on. Sitä nopeammin ja varmemmin se aukeaa!

Voit siis tuoda mukaan kaverisi, lapsesi, koirasi, vastaan hankaavan puolisosi, mummisi ja pappasi ja ketä muita vaan saat kiinni.

Mutta muista, että avain on SINULLA, joka tällä hetkellä luet tätä viestiä - niin, juuri sinulla! Sinulla on siis myös vastuu - mutta muista, ME KAIKKI tuemme sinua!

Yllä kuvattu koskee tällä hetkellä ennen kaikkea VALOO HELSINKI -valonosoitusta, mutta myös kaikkia muita tapahtumia, joita voit myös itse järjestää. Ota yhteyttä meihin tai liity facebook-ryhmään!

Jos olet facebookissa, voit laittaa profiilikuvallesi Valon Kesä -kehyksen: Siirry muokkaamaan kuvaasi, klikkaa "lisää kehys" ja laita hakusanaksi VK-20

Halutessasi voit myös laittaa taustakuvaksi Valon Kesä -bannerin.

Emme ole kapinallisia emmekä anarkisteja. Emme toimi laittomasti, emmekä uhmaa virkavaltaa. Toimintamme on luonteeltaan yhteisöllistä, rakkaudellista, rauhanomaista.

Olemme kuitenkin valmiita nousemaan äänekkäästi esiin, jos näyttää siltä, että perusoikeutemme ja vapautemme ovat räikeästi uhattuina. Ja kun meitä on paljon, mielipiteemme merkitsee!

Kaikenlaiset ideat ja aloitteet otetaan vastaan.

Onko sinulla oma youtube-kanava, jonka kautta voit julkaista videoita?

Onko sinulle nettisivut tai blogi, joiden kautta voit jakaa tietoa?

Oletko taiteilija, joka haluaa luoda kuvia, musiikkia, videoita, veistoksia tukemaan toimintaamme?

Oletko luennoitsija, joka voi järjestää esitelmiä?

Mitä muuta?